söndag 30 november 2008

Advent

Glad första advent!

lördag 29 november 2008

Tänk vad lite blockning kan göra

Idag blev det äntligen av. Pannkakan ligger nu och blockar sig. Jag har helt ändrat uppfattning om den nu. För nu tycker jag om den och är ganska nöjd med den. Jag tycker mönstret är helt ljuvligt och kommer nog sticka det igen fast i ett enfärgat garn.

fredag 28 november 2008

Spedetröjor

Igår var jag på en mycket intressant föreläsning på biblioteket i Växjö. Det var Inger Ohlsson som berättade om Spedetröjor. Det var kul.
Men samtidigt kändes det lite konstigt för mig. Nästan allt jag har lärt mig om stickning har jag lärt mig från internet. Så att lyssna på en riktig människa som pratade om stickning var nytt för mig. Men jag hoppas jag får fler tillfällen att lära mig nya saker om stickning "live". Och jag insåg oxå hur lite jag egentligen kan. Och det är ju roligt för då finns det massor av nya saker jag kan lära mig!

torsdag 27 november 2008

Blomsterkoftan

Då jag fortfarande inte fått nån inspiration till att börja på nåt nytt storslaget mönster, plockade jag fram Blomsterkoftan. Den har legat i en låda och gosat till sig ett tag. Nu när jag tog fram den kändes det jätteroligt att börja sticka på den igen! Jag har ena framstycket kvar och ärmarna. Jag stickar den i drops alpacka och mönstret kommer från boken Sticka romantiskt kvinnligt och modernt. Jag tycker mönstret är jättefint, men skrivet på ett lite onödigt krångligt sätt. Det är mycket man måste hålla reda på samtidigt. Jag är nog bortskämd med lättare mönster kanske.

onsdag 26 november 2008

Lättroad

Jag har roat mig med att lägga in fler bloggar som jag brukar läsa, i min blogglista. Men jag är så ofin att jag inte frågat. Är det nån som inte vill vara med i min lista så är det bara att säga till, så tar jag bort länken.

tisdag 25 november 2008

Hälleluja

Idag kom garnet från Garnkorgen. Snabb leverans som alltid! Men ingen bild på det, för det är ju lite hemligt så här innan jul. :-)
Men däremot visar jag glatt bild på långsockorna. Nu har jag kommit förbi hälen!! Bara upploppet kvar, det gäller att inte snubbla på mållinjen.
Decembermönstret har kommit i sockklubben oxå. Två fina mönster. Men jag kommer nog sticka Candleflame stockings efter långsockorna. Det var ju andra mönstret i november. Sen får jag se.

måndag 24 november 2008

Frivolitet



Jag har gjort en liten julgrej i frivolitet. Mormor lärde mig det, och då och då plockar jag fram skyttlarna o knyter lite. Detta var första gången med pärlor, lite extra pilligt. Men det blir fint. Jag gillar ju bling bling.

Minsann har det kommit lite snö här oxå, och det är jäkligt kallt.

söndag 23 november 2008

Julklappsgarn

Beställde lite garn igår, från Garnkorgen. Lite garn som ska bli julklappar och lite garn till mig själv. Det ska bli roligt när det kommer. Det är faktiskt längesen jag köpte garn nu.
Stickar vidare på långsockorna...

lördag 22 november 2008

Inget särskilt

Jag har minsann lite julstämning. Men jag får försöka hålla på mig. Det har hänt förr om åren att jag har börjat "jula" för tidigt, och nästan tröttnat när julen väl kommit. Så jag får vänta lite.
Jag har dock börjat sticka en julklapp... sch säg inget. En och annan pepparkaka har oxå ätits. Men jag sparar glöggdrickandet till iaf nästa helg.

fredag 21 november 2008

Sicksack klar

Nu är ÄNTLIGEN Sicksacklinnet klart. Det blev inte precis som jag hade tänkt mig. Men inte heller katastrofalt. Jag skulle faktiskt kanske kunna tänka mig att ha det på mig nån gång. Mönstret kommer från boken Sticka kvinnligt, romantiskt och modernt. Garnet är Safran från garnstudio. Om jag nån gång skulle börja yra om att sticka i bomull igen, så påminn mig gärna om hur hårt och stumt det är och hur ont i händerna jag fick.


torsdag 20 november 2008

Inget att visa

Ingen bild idag heller. Jag stickar på dom långsamma sockorna och sicksacklinnet. Känns inte som det händer nånting. Och sicksacklinnet kan jag inte sticka på hela tiden för jag får ont i händerna. Jag stickar ju linnet i bomull och jag spänner händerna hela tiden. Men det är inte jättemycket kvar på det.
Just nu har jag inget jättejätteroligt sticke igång. Och jag vet inte heller vad jag skulle vilja sticka. Så det är bara att vänta lite tills det där perfekta mönstret dyker upp och sticka vidare på det andra så länge.

onsdag 19 november 2008

Stickkafé

Ikväll har jag varit på stickkafé i Ör. Och det var jätteroligt! Stickade på mina långsamma långa sockor. Och jag invigde både min blåa väst och mina nya vantar. Kul att faktiskt använda mina stickade grejor.

tisdag 18 november 2008

Redan klara!

Nu är mina Chevalier mittens i Röda Havet klara! Och jag älskar mina nya vantar!! Såklart fick min fina julblomma oxå vara med på bild. Jag kortade mönstret ganska mycket och i båda ändar, så nu passar dom mina händer perfekt. Garnet räckte och det blev lite över, så kanske blir det en matchande attiralj framöver.

måndag 17 november 2008

Långa sockar

Så här långt har jag kommit på dom långa sockorna. Det går väldigt långsamt känns det som, så jag får påminna mig om att det är för att jag stickar båda samtidigt och att det egentligen går väldigt fort.

söndag 16 november 2008

Chevalier

Idag började jag sticka Chevalier mittens i mitt nyspunna Röda Havet. Egentligen borde jag inte valt ett mönster med flätor till detta lite röriga garn, dessutom vet jag inte om garnet kommer räcka. Men ändå känns denna kombination helt rätt för mig.

Jag kommer korta ner vantarna en hel del, dels för att jag läst på Garnlivets blogg att hon tyckte dom blev för långa och dels då för att garnet förhoppningsvis ska räcka. :-)
Jag stickar dom med magic loop och sticka 4 mm.
Det är en otroligt tillfredställande känsla att sticka i garn jag har spunnit själv! :-)
Jag har oxå börjat spinna lite på Östersjön oxå, bara lite. :-)

lördag 15 november 2008

Röda Havet

Nu har jag spunnit klart Röda Havet och tvinnat det tvåtrådigt. Det här har jag tänkt sticka ett par gosiga vantar av.

fredag 14 november 2008

Woohoo

Här har det minsann färgats! Målet var att göra ett garn med långa färgfält och sedan en mjuk övergång till nästa.



Här hänger det på tork.



Och så här såg det ut på nystvindan.


Jag är supernöjd med resultatet. Men processen att färga var lite bökig och blaskig. Men det var roligt. Nu funderar jag lite på vad jag ska sticka av det, har en liten idé... Men inget bestämt än.
Jag har oxå spunnit färdigt Röda Havet idag, nu ska jag tvinna ihop det till tvåtrådigt.

torsdag 13 november 2008

Ja, bild då...

Ja, här kommer då bild på Pannkakan.
Jag tycker bilden blev mycket bättre än vad den ser ut i verkligheten. På bilden ser man ju spetsmönstret så fint. Men irl är den ful och bubblig och hemsk.
Jag orkade inte nåla upp hela den virkade kanten runt, det får bli när den blockas (om jag orkar det blä).
Jag fick oxå ta till restgarnkauni för nystanet räckte inte. Så nu är det många färger i den. :-)
Ärligt talat, vet jag inte vad jag ska göra med den. Om jag ska försöka färga över den, typ svart får det väl bli då. Eller om jag ska blocka den och låta den vara som den är med alla färger.
*Suckar trött och knycklar ihop den och slänger den i ett hörn*

onsdag 12 november 2008

Färgtest

Idag kom färgerna jag beställt från Zenit. Jag beställde lila, grön och svart. Och jag gjorde genast ett färgtest. Detta är ju mitt pannband och muddar i egenspunnet garn. Jag tycker det blev ganska fint. Nästa färgprojekt blir lite större. oj oj oj så skoj det ska bli!
Nu håller jag på att virka kanten på pannkakan, hoppas jag hinner klart ikväll.

tisdag 11 november 2008

Pannkakssmet

Satt o funderade på pannkakans framtid, om jag skulle riva upp alltihop. Men det kändes synd, för jag gillar mönstret. Sen tänkte jag lite på hur jag ska färga sen när färgerna kommer. DÅ! Sakta men säkert föll polletten ner. Jag kan ju färga över Pannkakan när den är färdig. Eller iaf försöka. Vet inte hur färgerna täcker o så.
Så nu stickar jag vidare på Pannkakan med nytt mod, och knyter näven i fickan åt den färgblinde praktikanten som aldrig har stickat, som uppenbarligen har gjort detta garn. :-)

måndag 10 november 2008

Himmel & Pannkaka

Men mest Pannkaka.
Min stora kärlek till Kauni Effektgarn har svalnat något. Redan på Claudiakjolen kom en knut och sedan hopp till en annan färg. Men då hade jag köpt ganska mycket garn så då kunde jag fixa till det ändå.
Men jorden är platt som en pannkaka. Helt plötsligt kom en knut och ny färg. Och jag har inte nog garn att fixa till det som jag vill. Det skulle komma gult igen efter lila men nu är det mer lila och rosa. Dessutom låg det en liten slatt med grönt löst inknökat i nystanet. Det blir nog så att jag stickar så mycket lila det finns och sen rosa och sen får det väl bli ett skarpt hopp till grönt då. Jag tycker ju om det här garnet så mycket för att det är långa färgfält och sen mjuka övergångar till nästa färg. Men köpa nystan som på lotteri och hoppas att färgerna ska stämma? Nja. Har läst att detta har hänt andra, både i bloggar och på Ravelry. Detta känns jättetråkigt för jag tycker ju om garnet jättemycket.


Vad gör man då?
Jag får väl färga själv då... Har beställt färg. :-) Det kommer säkert bli precis som jag vill ha det. Hmm ja, kanske inte på första försöket... Men det kommer bli roligt! Hoppas färgen kommer snart! *entusiastisk*

söndag 9 november 2008

Fars dag

Mitt hemliga projekt som jag har hållt på med, var ett par halvvantar till Far. Det passade väldigt bra att han fick dom idag för han "räfsar löv" idag.



lördag 8 november 2008

Färgning

Idag har jag provat lite växtfärgning. Det här



Blev det här

Inte så bra bilder kanske..
Jag provade att färga med gul lök, men jag tror jag hade för lite. En liten färgskillnad blev det iaf.
Detta garnet har jag först kardat själv och sen spunnit själv och nu då färgat oxå. :-) *lite stolt*
Nu ska min förkylda näsa och jag sitta i soffan resten av dagen. *helt slut*

fredag 7 november 2008

Förkylningen är väl kanske lite bättre idag. Men jag är fortfarande ganska ynklig.
Sitter mest i soffan och stickar eller sover.
host host och snörvel

torsdag 6 november 2008

Nu stickar jag



Blomsterkofta




Sicksacklinne





Långa sockor. Ett av novembermönstrena i sockklubben.





Pannkaka (Panache sjal)

Plus att jag stickar på ett hemligt projekt.

Förkyld igen


Hemma sjuk... Dunderförkyld igen. Fan oxå!

Jag som ville gå på stickkafé på Umbra ikväll. Och ha min nya fina blåa väst på mig. Jaja det får väl bli nästa gång då.

onsdag 5 november 2008

Bildtest

Fabulous!

Test

Testing testing