tisdag 31 mars 2009

måndag 30 mars 2009

Trassel?


Vad är det här nu då?
Jo! Det är mitt första garn spunnet på spinnrock!! Det är jättemycket tvist i det, men jag är så lycklig. :-)
Jag fick chansen att prova på idag och det var så kul!! Spinnrock är nu överst på min "fixa" lista.

söndag 29 mars 2009

xvs 950

Idag har jag varit på Mickes motor och kollat hojar. Dom har nån mässa/öppet hus denna helgen. Yamahas nya xvs 950 är otroligt snygg!! Och man satt riktigt bra på den. *vill ha en sån oxå*


Passade på att köpa olja o nytt oljefilter till Fabulous. Så hon kommer bli lite ompysslad. :-)

lördag 28 mars 2009

Hoppsan

Idag blev det ett oplanerat besök på symässan i Malmö. En kompis ringde i går kväll och undrade om jag ville följa med, det ville jag så klart! En mycket trevlig utflykt.
Jag köpte lite grejer som jag har hängt på My Ex, som fö oxå var med i Malmö. Jag vet inte om han är färdigblingad, jag har några ideer kvar. Får se om jag hittar nånstans det jag har tänkt mig. Han fungerade ypperligt som handväska. :-)



fredag 27 mars 2009

Låt mig få presentera

My Ex

Nu är han säkert ledsen för det där han sa. Men jag tar inte skit från någon. MOOWWWWAAAAAHAHAHAHAHA
Jag ska köpa pärlor för att pimpa dreadsen sen.
Trevlig helg!

torsdag 26 mars 2009

Ett FO och 3 nya WIPs

Lovegood koftan är klar!

Den blev så bra! Jag är supernöjd! Bättre bilder och mer info kommer en annan dag.

Jag har börjat på 3 nya projekt idag. :-)
En Candle Flame i bomullsgarn från regnbågen. Ja, jag vet att jag sagt att jag aldrig mer ska sticka i bomull... *håller för öronen, bingo! bingo!* Jag såg detta garnet på Umbra igår, och inatt vaknade jag och då talade garnet om att det ville bli en CF.
Jag har oxå börjat på My Ex (hittar ingen länk just nu) i Alaska. Och så har jag börjat på Aprilsockorna i Sockklubben, dom stickar jag i restgarn.







onsdag 25 mars 2009

Helt färdig!


Nu är Tilly helt färdig. Satte i sammetsband idag (inte för att det syns så mycket). Jag hade den på mig på det supertrevliga stickkafét ikväll.

tisdag 24 mars 2009

Vinter

Jaha!! Då blev det vinter igen!! Allvarligt talat, vad hände??!!
Det är väl bara att sticka vidare på ylletröjan då... *muttrar o svär*

måndag 23 mars 2009

Meret

Det är är Meret. Den är till en kompis mamma. Stickad i Rowan kid classic (favvisgarn). Jag är riktigt nöjd med den, tycker den blev skitsnygg! Även om det inte är "mina" färger. Sen får man se om den passar på mottagaren.
Jag är sugen på att sticka en till mig själv oxå. :-)
Ett bra o enkelt mönster.

söndag 22 mars 2009

Mina försummade vänner

Skåda frukten av gårdagens bloggtystnad

Jag stickade färdigt Tilly, för att kunna ha den på mig på kvällens bravader.
Jag stickade från halv sju på morgonen och var klar halv sju på kvällen, bussen gick kl 20. Så det blev lite svettigt på slutet. Men är man envis sticknörd så är man. :-)
Det jag inte hann med var att trä i de svarta banden, så det är kvar. Men jag hade Tilly på mig och jag är så nöjd.
En snabbtitt på Eldkvarn som spelade, dom rockade som attan. Men reggaen på de luxe lockade mer. :-D

fredag 20 mars 2009

Fredag

Nedre delen på Tilly är klar. Nu ska jag börja på delen som ska vara över boobsen, och sen axelband. Tror ni jag hinner klart tills imorn kväll? *tidsoptimist*
Jag har köpt svart sidenband som ska träs i endel av hålen sen oxå.

Jag har oxå köpt vårnummret av Interweave Knits. Så det ska bli lite julafton att titta i den ikväll. Bästa fredagsnöjet! :-)
Lite träning oxå.
Sprang mördarbackselljusspåret idag. Det är säkert över 2 år sen jag sprang där sist och jag kan tala om att min backträning är svårt eftersatt. Nytt mål är att springa där en gång i veckan. Såå jobbigt och sista biten är värst, många branta backar + att det lutar uppåt hela vägen. Där kom en gubbe och sprang om mig på lätta ben. Hmpf!! *mutter mutter nästa gång ska jag minsann inte bli omsprungen...* he he he
Trevlig helg!!

torsdag 19 mars 2009

Blä

Nä idag vill jag inte blogga

onsdag 18 mars 2009

Rise up this morning

Smile with the rising sun.
Lång springtur i solen, såg fler än Three little birds. Inte mindre än en blåmes, en nötväcka, en kaja, en stare/koltrast(inte säker) och en skata.

Sen var det äntligen dags! Årets första tur med Fabulous!
SÅÅ HÄRLIGT!!!


:-D

tisdag 17 mars 2009

Lyx

Lovegood är riktig lyxstickning. Garnet är ljuvligt o koftan blir så söt.

Jag stickar knapphålskanterna på direkt. Jag lade upp 6 extra maskor i varje ände och stickar dom i rätstickning. Och än så länge har jag kommit ihåg att göra knapphål oxå. :-)
Närbild på spetsmönstret på ärmen. Jag gör nog inte riktigt samma spetsmönster som på mönstret, för jag fattade helt enkelt inte vad som menades. Men jag improviserade och jag tycker det blir bra ändå.


måndag 16 mars 2009

Kolla kolla!!

Kolla! Tilly matchar min mobil perfekt!! :-D

söndag 15 mars 2009

Stickfika

Idag har jag haft supertrevligt besök av en kompis, lika sticktokig som jag. :-)
Hon har fått Norra Ishavet av mig för att provsticka i. Och kolla så snygg vante hon har stickat!

Mycket stickprat har det blivit idag, och endel stickat oxå. :-)
Jag har stickat klart framstyckena på tröjan med fläta och börjat sticka på ryggen. Skönt att komma lite framåt på den.

lördag 14 mars 2009

Upprepning

Ja, då har jag repat upp och börjat om på båda mina nya vårprojekt. :-)
Lovegood blev alldelles för stor, och Tilly hade jag räknat fel och lagt upp en maska för mycket så då stämde ju inte mönstret. Men nu är jag back on track igen på båda stickena. Dom är så roliga att sticka på båda två! :-)
Zorro gillar oxå detta garnet, men han är så duktig och rör det inte. För det vet han att han inte får. (huruvida han har trasslat in sig nu medan jag inte tittar låter jag vara osagt...)

Snön håller på att smälta bort igen. :-)

fredag 13 mars 2009

Nya wips

Nya projekt på g!
Detta ska bli en Lovegood har jag tänkt. Men jag är inte rätt storlek och jag har inte rätt stickfasthet. :-)
Så vi får se hur det går! Men garnet är helt underbart! Woolie silk 2 ply.


Och detta ska bli en Tilly, det är en typ top/linne. Tror den kommer bli såå najs!! Visjögarnet är helt underbart!

Ja, detta var mina nya vårprojekt. Dock har den kommit tio cm snö inatt. Så kanske blir det lite stickat på ylletröjan. :-)
Jogga i snö är inte roligt. Men det var iaf inte halt, men tungt.
Trevlig helg!!

torsdag 12 mars 2009

Fem fina fåglar satt på en gren

Bluenerds klara! Dom är perfekta vårvantar, lämpliga till tex fågelskådning. :-)

Det är ull från Spinspirations fiberklubb i färgen Blåmes. Jag har spunnit det entrådigt. Mönstret är Knotty Gloves.

Jag gjorde lite ändringar i mönstret. Kortare mudd och flätan mitt på handens ovansida.
Jag är supernöjd med dom här!
Trots nya projekt på gång, så ville jag ändå sticka färdigt dom här. Liksom "bara ett finger till". Så nu kan jag med gott samvete hugga in på dom nya stickena. :-)


onsdag 11 mars 2009

Garnstimm o träning som faan

Vi börjar med garnet.
Efter ett mycket inspirerande besök på Umbra så fick detta garnet följa med hem. Det är Visjögarn. Har inte stickat i det innan så jag tänkte prova. Och jag har redan börjat lite grann och såååå underbart att sticka i!!! O snyggt kommer det bli!!! Ett vårigt plagg ska det bli.


Sen kom det lite garn från Garnkorgen som jag beställt. Detta ska bli en vårig liten kofta har jag tänkt. Det är Woolie silk 2 ply i färgen moss. Det är verkligen en färg som är olik mig. Men jag gillar den som attan, vet inte varför. Jag gillar ju annars som bekant lila (se bild ovan). Jag har så mycket inspiration just nu så det nästan gör ont! :-)



Så till träningen!!
Jag skulle springa långpass idag, o jag var så seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg. Ville inte ta på träningskläderna och drog ut på det i det längsta. Extra svårt att slita sig från det nya garnet som ropade -Sticka mig!! STICKA MIG!!!!!
Men självdisiplinen tog vann till slut. O jäklar vad skönt det var när jag väl kom ut i skogen. Benen sprang lätta som fjädrar, ingen is på vägen o fåglarna kvittrade. :-)
Jag kände att jag orkade springa, inte bara jogga o ta mig fram. Jag klarade att hålla tempot uppe hela vägen, och kunde liksom vila medan jag sprang. Visserligen var det ett lugnt tempo, men ändå snäppet över mitt gamla jogglunktempo. Sprang 8 km. Och jag är inte HELT slut. Pulsen gick ner ganska snabbt o benen fortfarande pigga. Började känna av mjölksyra i sista backen. Riktigt nöjd med träningen, den här känslan har jag inte haft på många år. :-) Så nöjd!! *endorfinerna är min bästa vän* he he he
Sen får vi se hur det känns imorn. :-)

tisdag 10 mars 2009

Pekfingervalsen

Två pekfingrar har det hunnit bli än så länge på blåmesevantarna.
Men jag tycker min tröja med fläta börjar lukta ufo, så jag har stickat lite på den idag. Höger fram är klar och jag håller på med vänster fram.



Just nu är mitt huvud fullt av vårinspiration så lite svårt att motivera sig till att sticka på en ylletröja. Men förhoppningsvis blir den klar så jag hinner använda den nån gång innan det blir för varmt. Att våren är längre bort än vad jag trodde märkte jag idag, glad i hågen hade min vårjacka på mig o inga vantar. Kallt!!

Sen har jag kommit på att min inbillade förkylning beror på pollen. Så klart! Men jag skulle aldrig gå ut offentligt med att jag nyser av pollen, eller skriva om det på bloggen eller så. Jag är superkvinnan som inte är allergiskt mot naturen!!

måndag 9 mars 2009

Blåmesar


Nu ska jag börja göra fingrar på mina Bluenerds. Dom här vantarna blir kanonfina! Lite pilligt att sticka i garnet, men det går. Färgningen är helt fantastisk!
Jag vill sticka fingrarna så dom blir likadana, vet inte riktigt hur jag ska göra det. Men det löser sig nog. Jag har ganska mycket garn kvar, så det borde gå o fixa till.

söndag 8 mars 2009

I cannot be trusted with cookies!!

Igår bakade jag chokladkakor. Gissa om jag har ätit tills jag mådde illa. :-P

Ingen träning idag, så jag gick en rask promenad på 8 km. I snö/regn/blask. Så nu känns det lite bättre efter kakfrosseriet. :-)

lördag 7 mars 2009

Visar var skåpet ska stå!

Först en bild på min Topdown Top som jag gjorde klar igårkväll. Den blev helt ok tycker jag. Inte fulländad, men ok. Jag använde detta mönstret som grund. Detta mönster kommer jag absolut använda igen. Helt underbart att sticka uppifrån o ner. Inget att sy ihop och man kan prova hela tiden så den blir perfekt lagom. I like!
Garnet har jag färgat själv (inte det svarta) och jag tycker sådär om färgerna. Tror det blir svårt att matcha med nåt annat. Men jag hoppas jag hittar nåt tillfälle att ha den på mig. Garnet är entrådigt ullgarn och jag stickade med stickor 5 och ganska löst.


Jag har hittat ett mönster på Ravelry som jag bara MÅSTE sticka. My ex. Helt hysteriskt roligt!

Här kommer lite bilder på mitt nya badrum. Eller på skåpen jag köpte igår på IKEA. Jag är supernöjd!
Spegelskåp

Handduksskåp


Jag har sprungit ett intervallpass idag. Gav bara 95%, kunde inte bestämma mig om jag har en förkylning i kroppen eller inte. Så jag tog ett lugnt jobbigt pass. Om ni fattar vad jag menar. Dricker morotsjos o hoppas jag kan mota olle i grind, så att säga. :-)

fredag 6 mars 2009

Skruvat

Idag har jag varit på IKEA o köpt skåp till mitt nya badrum. O sen har jag mest skruvat. Sprang en lugn runda oxå. Skruvat lite till, men nu blev jag trött o det började krabba. Så jag gör färdigt skåpen imorn. Ska ta bild när det är färdigt.
Nu blir det sticke i soffan tills läggdags. :-)
Trevlig helg!

torsdag 5 mars 2009

Spring is in the air?


Startade upp Fabulous. Hon spann igång direkt! Ohhh ljudet, sånt underbart muller. *längtar till mer än +5 grader o torra vägar*

Social exponering

Idag har jag varit på en öppen föreläsning. "Varför är jag frisk" med Joep Perk på Växjö Universitet. Det var intressant och roligt. Men egentligen inga nyheter, men en uppfriskning av minnet hur man borde leva, äta, göra o sånt. Det märktes iaf i handlarkorgen idag. :-) Mycket frukt o grönt och i största möjliga mån ekologiskt. Men imorn har jag nog glömt allt igen. :-)
Dessvärre har jag ont i halsen och huvudet idag, hoppas det går över tills imorn då det är träning igen. Nån nytta ska väl allt fruktogrönt jag stoppar i mig idag göra. :-)
Ah well, nu ska jag knapra på ett äpple o sticka lite.

onsdag 4 mars 2009

Topdown Top


Ja, det blir nog mer en top än väst. Och färgerna.. hm ja, intressanta. Jag har ju färgat själv och måste säga att färgerna inte alls är som jag kommer ihåg dom. Men den passar bra på mig och jag är nöjd med modellen på tröjan. Man kan ju inte få allt. :-)
Jag använder det här mönstret som grund. Nu ska jag sticka tills garnet tar slut eller om den blir lagom lång innan, jag har börjat skymta det gråa i nystanet. Sen ska jag sticka svart resårkant runt ärmar och längst ner.
Jag har gjort ett sista mangokärnplanteringsförsök oxå. Hoppas den inte möglar denna gången.

tisdag 3 mars 2009

Bluenerds


Blåmesen ska bli ett par Knotty Gloves. Jag ska göra om mönstret lite, så att flätan hamnar på ovansidan av handen och korta mudden så dom passar mina händer. Oh fick just en lysande idé. Sen kan jag ju ha dom här vantarna när jag fågelskådar! För jag har aldrig sett nån kungsfiskare tex, o så kan man ju inte ha det. Eller räcker det att se ull som heter kungsfiskare för att få kryssa av i fågelboken? :-)
Tillbaka till Blåmesen (blåmes har jag sett irl faktiskt), det här nystanet nystade jag så att man skulle kunna dra garnet från mitten oxå och det funkar hittills. Inget trassel än. :-) Jag stickar båda vantarna samtidigt med magic loop, och sticka 2,5 mm. Så randningen kommer inte bli exakt, men det gör inget jag tror dom blir fina ändå!!
Och jag tycker det är så lyxigt att sticka i egenspunnet garn!!! :-D
Lite träning oxå.
Mitt 4 veckors springschema är nu slut, så nu ska jag trappa upp träningen!
Jag har gjort ett 10 veckors springschema, och sen ska jag springa en mil på 40 min. (yeah right). Ett högt mål, det ska bli intressant att se hur nära jag kommer. :-)

måndag 2 mars 2009

Kungsfiskare


Marsfiber, Kungsfiskare. 50/50 merino/silke.
Så fint!

söndag 1 mars 2009

Drömmar av silver, drömmar av garn

Tänk att få åka på stickkryssning i karibien, eller hawaii... åhhhhhh.......
*börjar spara pengar*