söndag 31 maj 2009

Tempest vs Lovegood!

Ta da!!



Tempest vs Lovegood är klar!
Jag gjorde ränderna efter Tempest, men stickade uppifrån och ner som Lovegood. Det gröna garnet är woolie silk 2ply färgen moss och det andra är merino 2/6 färgen cosmic dawn, båda från Fleece artist. Underbara garner!! Jag har stickat med stickor 4 mm. Det är lite kvar på båda nystanen så det gick inte åt riktigt 200 g. Knappar från mammas knappskatt, 12 st. Lite svettigt att hitta så många likadana men sen hittade jag tom 13 så jag har en i reserv. :-)



Den är kanske lite lite tajt, men det kommer att töja ut sig o bli perfekt. Jag är supernöjd med den!! :-D

lördag 30 maj 2009

Håll ut!

Håll ut! Ge dej ente nu, syster håll ut, håll ut.
Bara knapparna kvar i koftan.

fredag 29 maj 2009

Ohh Shiny!!!

Ok. Jag erkänner, jag har blivit distraherad av nåt blankt. :-D


Pure silk från Debbie Bliss, lila så klart. Köpt på Umbra.
Men jag har bara pyttelite kvar på ena ärmen på koftan, så det ska göras färdigt först. Fast kanske jag bara lägger upp i silket först...

torsdag 28 maj 2009

Psst!!

Nu finns Interweave knits sommarnumret på press-stop i Växjö. :-D

onsdag 27 maj 2009

Ärmar

*stickar fortfarande ärmar*

tisdag 26 maj 2009

ärmar

*stickar ärmar*

måndag 25 maj 2009

kofta


Bara ärmarna kvar. Den är så rolig att sticka på så jag kan inte lägga ner den. Ärmarna ska jag sticka en rand i taget på båda samtidigt så att jag vet att garnet räcker. Sen får jag se hur långa ärmarna blir, jag gillar ju 3/4... :-)

söndag 24 maj 2009

lördag 23 maj 2009

BÄÄÄHÄÄÄÄ!!!

Idag har jag klappat levande gotlandsgarn! Åhh dom var så söta!! Och så sa dom -BÄÄÄ!!! :-D Ull fick jag med mig hem oxå, så nu ska jag tvätta sortera och ha så kul så! - BÄÄÄÄ!!!! :-D

fredag 22 maj 2009

Tempest vs Lovegood


Här mitt nya projekt. En kofta sådär mittemellan storslagna projekt. Fast jag siktar på storslaget här oxå. :-)
Jag kallar den Tempest vs Lovegood, eller om man är på förstanamnsbasis Joey vs Luna. Jag följer inte nåt av mönstrena egentligen. Utseendet vill jag ha som Tempest, men jag stickar den uppifrånalltiett som Lovegood. Det gröna garnet är det som blev över från Lovegood, nästan ett helt nystan woolie silk 2 ply, färgen moss. Det flerfärgade garnet är merino 2/6, inte säker på färgen kanske var det cosmic dawn. Båda garnerna är från Fleece Artist. Jag stickar på stickor 4 mm, snabbstickat som attan. :-) Och garnerna är underbara!

torsdag 21 maj 2009

olja

Äntligen har jag bytt olja i motorcykeln!
Det blev en kladdig historia, men skönt nu när det är gjort. :-)

onsdag 20 maj 2009

Braided pullover


Ja, då var den äntligen klar då. Braided pullover, mönster från Interweave knits och garnet är kid classic från rowan.
Den blev jättebra till slut, jag är supernöjd! Men helt fel timing ju! Den åker in i garderoben tills i höst, då kommer jag vara jätteglad att ha den på mig. Och inget tråkigt ufo när det kommer nya fina höstmönster som jag vill sticka.
I väntan på mitt silkyprojekt ska jag sticka en liten kofta. (nån som är förvånad?) Det kommer bli en kombo av tempest och lovegood.

tisdag 19 maj 2009

Blomsterkoftan returns!!

Kommer ni ihåg den här? Blomsterkoftan som jag stickade förra året, som jag blev så missnöjd med att jag lipade.
Idag kände jag att jag behövde ha en sommarkofta på mig, och jag började tänka förbjudna tankar på att sticka en i bomull.
Men så kom jag å tänka på Blomsterkoftan. Vatt thö häll jag provar den. Grävde fram den ur UGH-högen. Och den passade like a smäck!! Den har verkligen gosat till sig i garderoben, och dom där milen i joggingspåret har gjort sitt till. Idag, ett år och två dagar efter jag började sticka på den har jag använt den för första gången och det känns som den kommer bli en favorit i sommar!









måndag 18 maj 2009

På armlängds avstånd


En ärm är klar. Det blev 3/4 längd. Dels för att jag vill ha tröjan klar snabbare och dels för att jag trivs väldigt bra i den längden på ärmar. Sista ärmen hoppas jag ska gå i raketfart, för nu behöver jag inte prova vart tredje varv för att se hur den passar. Eftersom jag var så duktig och skrev upp precis hur jag gjorde första ärmen. Med streck och prickar, mycket exakt. :-)
Tillägg till gårdagens inlägg:
Glömde skriva oxå att min vilopuls har sjunkit med 20 slag/min till en mycket hälsosammare nivå. Det känns jättebra!

söndag 17 maj 2009

Viktigt eller oviktigt?

Det är nu 10 veckor sen jag startade mitt 10-veckors träningsprogram. :-) Så i teorin springer jag nu en mil på 40 min, i verkligheten gör jag det inte. Men mina springtider har förbättrats. Jag har inte koll på exakt hur mycket snabbare jag springer och det är inte så jätteviktigt för mig heller. Det viktiga är att jag faktiskt har sprungit 5 dar i veckan.
Bättre koll har jag dock på mått o sånt. Jag har gått ner 5 kg och midjan har minskat med 4 cm. Det är jag nöjd med. :-)
Jag har oxå fått ont i ett lår, det är jag inte så nöjd med. Men jag ignorerar det och hoppas det försvinner, eller tills det gör så ont att jag inte kan springa.
Och jag har blivit bättre på att stretcha, för nu stretchar jag efter varje pass. Börjar jag värma upp oxå så vore det ju toppen! :-)
Styrketräningen talar vi inte om. *skäms*
Nu ska jag höja ribban lite till, med ett 14-veckors program som säger att jag ska klara en halvmara.

lördag 16 maj 2009

Candle Flame


Candle Flamen får lite sticktid oxå. Det är den jag stickar på när jag sitter ute i trädgården och dricker kaffe. Nu har jag stickat upp nästan en härva bomullsregnbågsgarn, jag har tre till. Denna kommer bli såå snygg till min jeansjacka.

fredag 15 maj 2009

It´s alive!!



Jag har grävt upp Braided Pullover ur ufokorgen. Det är bara ärmarna kvar och jag har plockat upp maskor för den ena. Och för att jag är ju så otroligt smart (lat) så jag stickar dom innifrån, för hela tröjan har aviga maskor utåt, så då kan jag sticka räta istället. *nöjd*
Enligt mönstret ska man sticka ärmarna nerifrån och sen sy fast, men jag gör det den enklare vägen. Allt för att slippa sy. :-)
Trevlig helg!!

torsdag 14 maj 2009

FO

Ett FO idag oxå!!

Det är Combo Corset-T som är klar. Garnet är drops silke-tweed. Jag gillar inte garnet. Men jag är ganska nöjd med tröjan ändå, inte supernöjd. Men helt ok. Jag har haft den på mig idag på stickkafét på Umbra. :-)

onsdag 13 maj 2009

Gollum Gollum...

Gollumsockarna är färdiga! Helt i egenspunnet tvåtrådigt garn. Det är ryaull, värmlandsfårull och gotlandsfårull. Passformen blev väl inte perfekt, och det verkar som dom kommer töja sig under användning. Det ska bli spännande att se hur hållbara dom är.









tisdag 12 maj 2009

Prästkrage

Jag har gjort en prästkrage till Julez växelspak. :-)



Eget mönster, stickat i hemskt akrylrestgarn (nej, jag stickar ju inte i akryl)



Hur en prästkrage ser ut, vet kanske de flesta. Jag vet definitivt hur en prästkrage ser ut och hade plockat fram passande färger. Hur kommer det sig då att min blomma är vit i mitten? Det kan jag inte svara på. Antagligen höll jag på att räkna ut svåra matematiska problem i huvudet när jag skulle byta färg. ehum, ja...
Julez blev iaf väldigt glad för sin blomma!

måndag 11 maj 2009

sladdlös

Det ser mörkt upp vid horisonten, undrar om det blir åska? Kanske bäst att dra ur sladden...

söndag 10 maj 2009

Trav

Idag har jag o en kompis gjort en liten utflykt. Till travbanan i Tingsryd. Det var trevligt och solen sken o hästarna var fina. :-)

lördag 9 maj 2009

Gollum...


Sockorna växer. Jag tycker dom blir så fina i de olika färgerna. :-)
Men snart får jag spinna mera. Wohooo!! :-D

fredag 8 maj 2009

Vad hände!!??

Tidigare idag, fick jag frågan vad jag skulle sticka nu när Darcy är klar. Och jag hörde mig själv svara att jag skulle sticka färdigt lite andra projekt som jag håller på med, innan jag börjar på nåt nytt. Och nästa nya projekt skulle ev bli nåt "silkigt". Jag kommer ihåg detta klart och tydligt och jag minns även att jag menade det jag sa!

Så... hur kommer det sig då att jag sitter i soffan med ett nytt sticke i knät? Inte silkeprojektet heller, utan raggsockar i mitt egenspunna garn. Detta är för mig helt obegripligt!



Kan jag skylla på Er, kära bloggläsare? Att jag känner press att blogga med nya sticken varje dag? Nej, det är inte sant.

Kan jag skylla på att barnen (läs katterna) behöver raggsockar? Nej, det går ju inte.

Kan det vara så, att jag bara tycker det är så himla roligt att sticka? Ja! Så är det ju!! :-D

Detta projektet kallar jag (ok detta blir liite långsökt) Gollumsockarna. Jo, för jag har ju spunnit garnet på min spinnrock som jag kallar preciousssss..... ja, resten är väl klockrent. :-)

torsdag 7 maj 2009

Darcy!!

Koncentrationen höll, och Darcy blev färdig!


Garnet är wool cotton från Rowan.
Jag tycker faktiskt att den blev riktigt, riktigt snygg. :-D

onsdag 6 maj 2009

Arma mej



Nu är det bara det värsta kvar. Fästa alla trådarna och sen... Den fruktade!!!! MONTERINGEN!!!!

Nu gäller det att hålla koncentrationen uppe, inte bli distraherad av "shiny things". (aka nya projekt)

Jag kan sy ihop den, jag är inte rädd... ( jo lite rädd är jag... )


-Ohhh kolla där... jag ska bara... titta .... lite....

tisdag 5 maj 2009

Nytta

Min plågsamma joggingrunda igår gjorde minsann nytta! Träningsvärken är som bortblåst idag, och dagens joggingrunda var mycket behagligare. Regnigt och blåsigt idag, solen gör små trevande försök att titta fram då och då. Jag stickar vidare på Darcys ärmar och drömmer om nya projekt. :-)

måndag 4 maj 2009

oajajajaj

Idag är jag helt fördärvad av träningsvärk. Lömska skogsplanteringsmuskler. mummel mummel. Joggingrundan i dag blev en långsam och plågsam historia. Hoppas det känns bättre imorn.

söndag 3 maj 2009

Älsklingarna!!

-mamma, mamma titta vad högt jag är!!!
-om nom nom nom...

lördag 2 maj 2009

Gran

Nu är alla granplantorna planterade, det är känns skön. Det var faktiskt en lindrig skogsplantering i år. :-)

Så till min trasiga spole... Jag har tejpat den. Inte med silvertejp, för det hittade jag ingen. Sen provade jag att tvinna ihop ryaullen jag tog hem från spinnkursen. Och det funkade perfekt. Bara att trampa! :-)
Snyggt är det inte, men det gör ju inget. Jag får ha det så tills jag kommer på nåt bättre. :-)
Ryaullen tyckte jag om jättemycket! Det blev ett jättefint tvåtrådigt garn, känns oxå ganska slitstarkt. Raggsockar tillsammans med gotlandsullen? Fast det räcker ändå inte, måste spinna mera. :-)



På något sätt har jag lyckats få båda framstyckena färdiga på Darcy oxå. Och börjat på ärmarna, stickar båda samtidigt.



fredag 1 maj 2009

Upp till kamp


Detta är mitt öde denna helgen. Skogsplantering. Men idag har det gått bra, solen har skinit och jag har inte ramlat en enda gång. :-)