måndag 29 juni 2009

lördag 27 juni 2009

Nostalgia

Idag har jag o Fabulous varit i Ronneby på Nostalgia festival. Många gamla bilar var där...



En sån här hade min farfars far...



Det är alltid coolt med flames...



Även gamla motorcyklar fanns.



Mycket roligare att titta på än bilar tyckte jag.



Och minsann såg jag en som satt o stickade! :-D



Men gamla bilar är inte riktigt min grej... Men det var en trevlig utflykt! Alla anledningar att ut o köra hoj är bra. :-)

torsdag 25 juni 2009

Blasé


Candle Flame klar.
Ännu en sjal som jag aldrig kommer använda.
Slutsats:
Inget mer stickande i bomull.
Inga fler sjalar.
Håller ju dock på med Lace Ribbon så den får jag göra färdigt.

onsdag 24 juni 2009

This is the end

My only friend, the end...


Avmaskning pågår. :-)
Jag blir riktigt nöjd med kanten. Jag gör så att jag stickar en "flamma" i taget, och sen smygmaskar jag mig fram till nästa. Och maskar av maskorna emellan. Och sen stickar nästa flamma. Jag har klurat ut hur man stickar "baklänges" oxå, så jag behöver inte vända hela sticket varje gång för det blir ju många och korta varv.
Onsdag idag. Jag har planer på att ta Fabulous till Tyrolen. Jag har kört alldelles för lite motorcykel i år.

tisdag 23 juni 2009

21st century breakdown



Jodå, inspirationen fanns där. Bara jag stängde av tv:n och satte på Green Days nya skiva. :-)

måndag 22 juni 2009

Runt hörnet

Det verkar som luvtröjan tog musten ur mig. Jag har inte börjat nåt nytt projekt än, trots att jag har garn o mönster som väntar. Jag har stickat på candle flamen.
Och sen har jag gjort massa grejer som jag brukade göra innan jag började sticka. Spela tvspel, spela piano o gitarr, har solat utan att sticka samtidigt. Sprungit så klart. Nu bloggar jag medan jag färgar håret, alltid lika spännande. :-)
Väntar på att inspirationen ska komma tillbaka, tror den lurar bakom hörnet.

söndag 21 juni 2009

:-D





Min älskade luvtröja är klar!!!
Jag är sååååå nööjd!!!

Mönstret kommer ifrån Vouge knitting höst -08. Garnet är Malbrigo Chunky färgen purple mystery. Det gick åt 8 och ett halvt nystan och stickorna var 6,5 mm.
Jag har inte riktigt bestämt angående knappar, men det är ingen brådska med det. Det får bli när jag hittar de perfekta knapparna, eller kanske hyskor? Det är inget som behövs direkt, jag kommer använda den ändå.
Den är väldigt varm och väldigt gosig. Jag är så nöjd att jag nästan håller på att spricka!! :-D
Jag stickade stl 36". Egentligen en storlek för liten till mig, men jag hamnade mittemellan storlekarna och så ville jag inte ha den bylsig. Sen var det inte riktigt rätt stickfasthet heller. Men så bra det blev.
POPPP!!! *nu sprack jag* :-D

torsdag 18 juni 2009

onsdag 17 juni 2009

Dom ligger i luven på varandra

Luvtröjan så här långt. :-D



Jag är faktiskt kär i min luvtröja. :-D


tisdag 16 juni 2009

Garn


Nu har jag köpt garn till Debbie Bliss jackan jag ska sticka. Det blev naturvit rialto dk oxå från debbie bliss. Jag tror detta blir första gången jag faktiskt använder garnet som står i mönstret. Hur många tror jag kan hålla mig från att börja med jackan innan luvtröjan är klar?... Nej det tror inte jag heller. Men jag ska göra ett tappert försök, det är inte jättemycket kvar på den nu och fortfarande superkul att sticka. Men...

måndag 15 juni 2009

Träning

Idag har jag joggat en mil. Första långrundan sen förkylningen. Å så skönt. Trots regnskur. Jag har inte ont i låret längre och jag misstänker att jag får tacka stretchningen för det. För nu är jag så duktig och stretchar efter varje pass. Uppvärmning har jag inte börjat med än dock.
... *gör situps och armhävningar*
För att kunna skriva nåt om styrketräning så gjorde jag några snabba situps och armhävningar. He he ja ja alla sätt är bra. :-)
Ikväll blir det ärmstickning och inspelad Poirot.

söndag 14 juni 2009

Gosigos


Luvtröjan är klar upp till ärmhålen och jag har börjat på första ärmen. Den blir så gosig och jag vill att det ska vara klar nu! :-)

lördag 13 juni 2009

WWWKIP

Idag har det wwwkipats. Jag var på Umbra såklart. Supertrevligt!! Stickning, prat o fika. Toppen!!
Men tydligen var det jobbigare än jag trodde. När jag kom hem la jag mig på soffan och powenappade i 2! timmar. Hoppsan. :-)
Nu ska jag sticka lite till.

fredag 12 juni 2009

Luvtröja


Idag har jag varit på Umbra och köpt härligt Malabrigo chunky. Och ja, det är samma färg som den andra tröjan jag håller på med, fast det här garnet är tjockare. Jag gillar lila. :-)
Detta ska bli en.. trumvirvel.. LUVTRÖJA!! :-D
Mönstret kommer från Vogue knitting höst -08. Flätan är på ryggen och den stickas runt, nerifrån. Jag har stickat upp ett nystan nu, det går fort med tjockt garn. :-)

Eftersom jag konstaterade i ett tidigare inlägg, att jag är en luvtröja kajnd of görl så är det ju självklart att jag ska sticka en. Spetssjalar be gone!

I morgon är det ju wwwkipday! Det ser jag fram emot jättemycket!!

Nu ska jag nysta en härva till och sticka vidare. F ö har min nystvinda kapitulerat, så jag får ha härvan mellan knäna. Men det går ju bra med så här tjockt garn.

torsdag 11 juni 2009

Förnyade löften

Jag vill bara ta tillfället i akt och förnya mitt löfte om att aldrig mer sticka i bomull. När candle flamen är klar alltså. Jag gillar verkligen inte att sticka i bomull.
Inom kort kommer jag drabbas av svår startitis. Jag har två magnifika projekt på gång. Väntar
bara (otåligt) på garn. :-)

onsdag 10 juni 2009

Tröja


Min tröja i Malabrigo merino växer. :-)

tisdag 9 juni 2009

Luna Moth



Luna Moth färdig!

Garnet är mitt handspunna och handfärgade Purple Poison. Den blev inte alls så stor som jag trodde. Men så fin. :-)

Jag hade den på mig idag, eller nej, jag tänkte ha den på mig. Jag ville ha den på mig. Men, när jag åkte hemifrån hade jag ändå jeans och luvtröja som vanligt. Inte kjol, blus och sjal.

Jag ska nog försöka hålla mig ifrån sjalstickandet, det är ju synd om jag aldrig använder dom. Fast det är ju roligt att sticka sjalar... Hm... Fast jag såg ju förresten ett annat snyggt sjalmönster och jag har ju mer PPgarn kvar. Kanske ändå... :-)

måndag 8 juni 2009

Your butt is blocking my view!

-Mamma! Mamma! Visst är jag duktig som hjälper till att blocka sjalen!!



Ja, vad ska man säga? *ler*

söndag 7 juni 2009

Luna Moth


Nu börjar Luna Moth bli lagom stor tycker jag. Har stickat fyra repetitioner av mönstret, och sen blir den ju lite större vid blockning. Så nu är det ett kantvarv kvar och sen blir det avmaskning. Jag har tänkt använda samma avmaskningsmedel som katterna får. Men jag vet inte riktigt hur jag ska få i pillret i sjalen. Och kommer det bli en snygg kant av det?

lördag 6 juni 2009

The Sounds o två glas rött


Igår kväll satt jag och lyssnade på the Sounds och drack rödvin. Tittade igenom lite sticktidningar för att hitta det perfekta mönstret till Malabrigogarnet. Hittade några som skulle kunna passa, men nja inte helt perfekt. Så stickade jag lite på Luna Moth och så fick jag en bild i huvudet på tröjan jag skulle sticka i Malabrigot.
Det blir en uppifrån och ner tröja såklart, med band av flätor. Alltså ett eget mönster. Hoppas garnet räcker till iaf en kortärmad tröja, eller blir det en väst.

Just nu är jag inne på att sticka Debbie Bliss jackan i naturvitt.

fredag 5 juni 2009

Provlapp Delux!


Jag har stickat provlapparnas provlapp!!
Detta är en ärm till en jacka/kofta jag vill sticka. Mönstret är från Debbie Bliss och garnet är Rialto DK. Nu återstår bara att välja färg. Svåra beslut!!

Sen får jag nog ta o sticka en kofta i malabrigo merinot. Uppifrån o ner såklart. Men räcker det med 300 g?

torsdag 4 juni 2009

Jo? NO!

Jo blev en NO!
Modellen passar inte alls på mig. Men det gör inget. Den har tjänat sitt syfte som förkylningsterapisticke. Jag kommer repa upp den utan ånger. Och då har jag ju fortfarande 300 härliga gram malabrigo mums kvar att sticka nåt annat underbart projekt med. :-)

Så här liggande i soffan ser den väl helt ok ut. Jag hade nog fått sticka om kragen dock om jag blivit nöjd med resten.


Hur jag än sträckte o drog, hamnade knapphålen mitt på boobsen. Och sätta knappar där skulle ju se ut som bröstvårtor! SÅ kan man ju inte ha det!!



I ryggen blev den en stor bylsa och det var ju inte snyggt alls.


Mot nya fantastiska projekt!! oh just det.. och dom jag redan håller på med oxå.. :-)

onsdag 3 juni 2009

Woosh


Här går det undan minsann! :-)
Garnet är helt underbart! Och förkylningen är bättre idag, så garn som medicin fungerar. :-)
Har gått en promenad idag, började klättra på väggarna. Jag har ju inte sprungit sen i lördags. Men efter promenaden kändes det bättre. :-)
Nu ska jag sticka lite till. :-)

tisdag 2 juni 2009

Medicin


Jag har varit på Umbra och köpt medicin idag. Tre underbara härvor Malabrigo Merino, färgen purple mystery. Härligt mörkblålila. Detta ska bli en Jo, en boleroliknande sak från boken Am to Pm. Stickor 8 mm. Hoppas detta ska bota min förkylning.
:-)

måndag 1 juni 2009

Polly

Jag har ont i halsen. Kurerar mig med Polly, tror att det är en bra medicin. Kanske en liten jäger till kvällen.
Stickar ett långsamt, njutningsfullt varv i taget på Ohh shiny!!!. Pure silk från debbie bliss är det mest fantastiska jag har stickat i. Ren njutning.



Alternerar med Luna Moth. Nu har jag stickat två av sex repetitioner av 34 varv. Mitt egenspunna och egenfärgade Purple Poison.