torsdag 30 januari 2014

Kardmaskin!


Nu har äntligen min kardmaskin kommit!

tisdag 28 januari 2014

Crush my heart


Ryggen är färdigstickad och ska sys ihop, sen ska jag börja med framstyckena. Mönstret är från Drops, och det är inte för nybörjare. Vänster sida är ok förklarad med de förkortade varven. Men höger sida ska man "sticka likadant fast omvänt". Är man beredd att tänka själv så är det här ett jätteroligt mönster.
Ett plagg som behöver sys ihop, det kan jag inte ens minnas när jag sist stickade det. Dessutom rätstickat, det har jag nog aldrig stickat ett helt plagg i.
Jag använder gästrikes tvåtrådiga till det ljusgråa och kaunis regnbågsgarn till det andra. Jag tror jag kommer bli supernöjd!

måndag 27 januari 2014

Mera växtfärgning



Här har jag färgat med vassvippor, det blev en fantastiskt fin grön färg. Det är färgat på vitt och ljusgrått garn. Det är massa bös i, men jag tror det mesta försvinner när man nystar det. Nästa gång ska jag testa att antingen ha garnet eller vipporna i nån slags nätpåse. Det fick jag tips om.

torsdag 23 januari 2014

Växtfärgning!


Jag och en kompis har växtfärgat i dagarna två, och vi har fortfarande ett efterbad kvar. En salig blandning av olika kvaliteter ullgarn. Vi färgade med ljung, björklöv, safflor, färgkulla, mårarötter och bresilja. Mycket skoj o fint blev det!

måndag 20 januari 2014

Sjal eller filt?


Nu är den virkade mormorsrutan klar. Jag har använt entrådiga garner, de flesta egenspunna och handfärgade. Tanken var att den skulle bli en sjal, men den känns mer som en filt nu. Jag är i alla fall väldigt nöjd och tycker den är vacker att titta på. Gott luktar den också, ull o stenlav, och varm är den.

söndag 19 januari 2014

Nu är det kallt

Jag bor i ett gammalt hus, och det blir jättekallt på vintern. På sommarn är det bara svalt.
Men man får hitta på sätt att hålla värmen. Att virka en stor ullsjal/filt är perfekt, då har man ju automatiskt en filt i knät. Och när sen båda katterna kommer och lägger sig i knät så blir det fantastiskt varm och gott. Det opraktiska i att ha två katter på filten man virkar på får man ha överseende med.

lördag 18 januari 2014

Anfall igen

Nu har jag fått ett anfall av startitis igen. Först ut blir den här. Ska sticka den i Regnbågskauni och ljusgrå gästrike 2-trådig.
Sen kommer det bli den här. Jag ska färga garn med renfana som jag plockade i somras. Åh det kommer bli fantastiskt!
Kanske blir nåt färdigt också, det får vi se.

torsdag 9 januari 2014

Sista julklappen



Nu är sista julklappen klar. Hemskt dåliga bilder, men sockorna blev fina o passar bra. Mönstret är typ det här, men jag har gjort lite ändringar här och var. Garnet är fabel och delight.
 
 

onsdag 8 januari 2014

Fäjsbookk

Nu har jag gjort en facebooksida också. Där kommer jag visa mitt textila hantverk. Gå gärna in o gilla. :)

tisdag 7 januari 2014

Nu kör vi!

Nu kan du köpa mitt handspunna garn på Etsy! Titta in där o se om du hittar nåt du gillar!

lördag 4 januari 2014

Inte på julafton heller


Här är nästa julklapp som inte blev klar i tid. Ett par sockor till pojkvännen, och dom är ju fortfarande inte klara. Men jag ska sticka klart fotdelen i räserfart nu har jag bestämt.