söndag 14 december 2008

3:e advent

Idag har jag varit full med energi. Joggat (jag älskar mina springskor i goretex), bakat pizza, och med inspiration av Garnlivet bakat julmuffins. Muffins med glögg i. Dom blev jättegoda, men väldigt mäktiga, särskillt om man precis ätit pizza innan. :-) Men imorn är man ju hungrig igen.

Sen kom jag ju på att jag glömt berätta att när jag var på Umbra i fredags och köpte mer garn till Best Friend koftan så fick jag lära mig en väldigt intressant grej!
Det finns ett sätt att slippa fästa trådar, jag stickar ju i eskimå, det är ju ull. Tror detta bara funkar på ull (men vet inte säkert i vilka garn man kan göra detta i).
Vet inte heller vad tekniken kallas, men man liksom fogar ihop två trådändar. Ok, nu ska jag försöka förklara hur man gör:
Man tar två trådändar och delar dom på mitten och tar bort ena halvan i ca 10 cm. Då blir ju garnet inte tjockare när man "trollar" ihop dom.


Sen blöter man garnändarna lite, man kan spotta lite eller om man orkar gå och hämta lite vatten. Sen gosar man ihop garnet och rullar det mellan handflatorna.
Voila!
Så har man helt plötsligt en hel tråd. Det är som magi! Och det är bara att fortsätta sticka utan tråkiga trådar att fästa sen.
Hoppas ni fattar vad jag menar. :-)
För mig har detta underlättat supermycket redan.
Nu ska jag fortsätta sticka ärmar och 3:e adventsmysa.

4 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Vilket bra och enkelt tips! Men det är nog som du säger, funkar nog inte på all sorts garn..
Ska komma ihåg det där.

garnlivet sa...

Mc_chick, tipset om Mr Greenjeans koftan var jättebra, tror nästan att det blir den. Ser att du också stickat den och måste säja att du valt ett mycket snyggare garn än vad modellen är uppstickad i.
Jag ska nog passa på och handla garn medan jag är kvar i Stockholm eftersom att det finnns så mycket mer att välja på här än i min lilla stad.
Muffins med glöggsmak låter spännande...skriver upp på "todo"listan...

Annica sa...

Vilken härlig dag ! Nya jogginskor och julmuffins. Supernice. Här är det som vanligt. Har varit på My´s födelsedagskalas idag så det var många små barn som skulle leka ihop. Ha det bra / Kram

mc-chick sa...

Helena- Jag ska prova på alla garn hädanefter. Allt för att slippa fästa trådar.

Garnlivet- Mr Greenjeans är ett bra och roligt mönster som jag nog kommer sticka igen. Särskillt som den första blev för liten...

Annica- Vad roligt med barnkalas! Kan tänka mig att det var fullt ös.