söndag 27 december 2009

Miljömål 2010

För två år sen, bestämde jag mig för att sluta köpa plastkasse varje gång jag handlade. Dom jag redan hade, räckte till soppåsar i nästan ett helt år. Detta målet har jag varit jätteduktig med. De kassar jag köpt kan jag räkna på ena handen typ. Tygkasse är bäst!!

Förra året, var mitt mål att inte ta bilen till affären när jag skulle handla. Detta målet har inte gått så bra. Jag tror inte jag har cyklat till affären en enda gång. Jag tror dock att detta kommer bli lättare eftersom jag snart kommer ha närmare till affären. Så jag kämpar för bättring i detta!

Nästa års miljömål:
Jag ska inte kasta mat.
Alltså jag ska äta upp allt jag köper hem innan det blir för gammalt o måste slängas. Mitt hushåll är ju inte så stort, men det känns som ett slöseri att hela tiden slänga mat. Sen menar jag inte att jag ska tvinga i mig mat bara för att. Men bättre planering och mindre svinn.
Det är mitt miljömål för 2010!

6 kommentarer:

fale artut sa...

Det är bra med vettiga mål, som man klarar! Här slängs i princip inget, är ju från bondefamilj.. Och kompost blir det för sånt som måste bort, lite svinn blir det i alla fall, men då kommer det till nytta! Man kanske skulle sy några tygkassar? Det finns alltid mera man kan göra, bra va!
Gott Nytt År!

Nadja sa...

Inte minst ett bra ekonomiskt mål :)
Jag älskar tygkassar och har en hel hög. Ska anamma ditt miljömål från iår och göra det till Mitt miljömål 2010 :)

mc-chick sa...

Jag har planer på att brodera nåt kul på mina tygkassar. Ska bara sticka lite till först. :-)

The Willow Fairy sa...

Väldigt bra miljömål. Jag har en viss förmåga att glömma tygkassarna i bilen eller hemma, men jag håller på att bli bättre. Att kasta mat för att man "glömmer" att äta upp den i tid gör mig vansinnig. Det är ju faktiskt pengar man kastar. Bra satsat. Tror mitt mål för nästa år är att minimera färdigmaten - kebabrulle, grillade revben, hamburgare...

Lycka till under det nya året.

AnJa sa...

Plastkassar är kasst. Jag tror jag åxå ska dissa dom nästa år och sy några tygkassar! Och maten som slängs är nåt jag åxå kan bli galen på. Jag hänger på ditt mål för 2010. Man har ju faktiskt frys men inte kommer man ihåg att lägga saker där innan de går av sig själva....

mc-chick sa...

Kul att ni gillar mina mål.
Vi ska nog kunna rädda världen. :-)