tisdag 7 april 2009

En mysse & purple poison

Kanske lite otippat, men jag har stickat en mysse, fast jag har ingen bysse.Jag har spunnit ca 100g av mitt egenfärgade Purple Poison. Bfl ull köpt från Spinspiration. På bilden är den tvättad o har hängt på tork med tyngd, men ändå är det massa tvist kvar. Så jag får försöka klura ut hur man spinner så det blir mindre tvist. Tips någon?Och tänka sig! Dom har spinnrocksmattor på Maxi för 29 :- och lila oxå!! :-D


7 kommentarer:

Janette Millbom sa...

förträffligt! är inte tillräckligt erfaren på entrådigt för att tipsa, men jag skulle gärna tipsa dig om boken start spinning av maggie nånting. jättebra tydlig bok tycker jag. både slända och rock.

å ja blir så sugen själv att jag blir gaaaaaalen :-D

The Willow Fairy sa...

För att undvika överspunnet garn kan man testa att gå ner i utväxling dvssätta drivremmen på den största delen av spolen om det finns olika, eller så kan man trampa långsammare. En bra grej är också att öka bromsningen så att garnet matar in lite effektivare om det är där problemet ligger. Annars är det bara övning som gäller.

Spinnkurs i Halmstad 25-26/4....

MammaPuhStickar sa...

Söt mössa. Att spinna kan jag ingenting om, så jag är imponerad av dig. Lycka till i fortsättningen. GLAD PÅSK!

Garntrollet sa...

Blir garnet FÖR övertvinnat, kan man spinna det baklänges, dvs. spinna upp det motsols. Lite krångligt. Fin spinnrocksmatta! Det spunna garnt ser fint ut.

Ha en trevlig påsk.

mc-chick sa...

Nu har jag beställt bok, och funderar över utväxling, bromsning o matning, spinna baklänges. oj oj oj :-D ljuva bekymmer

Tina sa...

Fantastiskt att de blivit så spinnvänliga på Maxi - det bådar gott för framtiden!
Ungefär som när Claes Ohlsson har stickväskor (eller var det kanske verktygsväskor...) för en billig penning. Och heja för garnet - ser jättefint ut! Ofta är det hög utväxling på gamla fina spinnrockar, och då gäller det att vara väldigt flink i fingrarna, eller spinna tunnt garn och acceptera att det blir mer snodd i det. Om du tvinnar garnet så blir det ju också mer balanserat.

Men allt det där kan du ju när du får boken :)

mc-chick sa...

oh har dom "stickväskor" på clas ohlson? :-)
Jag får öva mera på spinnrocken o längtar tills boken kommer! :-)